top of page

HEINI KÄRKKÄINEN

_V4Q1947 2.jpg

Photo: Minna Hatinen

BIOGRAFIA 

 

Heini Kärkkäinen on opiskellut pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa professori Liisa Pohjolan johdolla vuosina 1984-1991 (MuM), ja täydentänyt opintojaan mm. Ralf Gothónin ja Jacques Rouvierin (Pariisi) johdolla. Hän voitti Ilmari Hannikainen -pianokilpailun v.1984 ja sijoittui toiseksi Maj Lind -pianokilpailussa v.1986.

Kärkkäinen on soittanut mm. RSO:n, Helsingin kaupunginorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin, Orquesta Ciudad de Granadan, Orchestra della Svizzera Italianon solistina sekä esiintyy laajasti Euroopassa ja Yhdysvalloissa myös kamarimuusikkona. Hän on vieraillut lukuisilla festivaaleilla kuten Kuhmon Kamarimusiikki, Oxford Music Festival, Holstebro International Music Festival, Pärnu Music Festival, Staunton Music Festival, Charleston Manor Festival, Caceres Music Festival. 

Hän on kantaesittänyt erityisen runsaasti suomalaista nykymusiikkia sisältäen teoksia mm. Jouni Kaipaiselta, Mikko Heiniöltä, Magnus Lindbergiltä, Aulis Salliselta ja Olli Koskelinilta.

Kärkkäinen on tehnyt useita palkittuja levytyksiä. Duolevy Jan-Erik Gustafssonin kanssa (Ondine) sai Yleisradion vuoden levy -palkinnon 1994. Camille Saint-Saënsin musiikkia sisältävä levy (BIS Classics) oli brittiläisen BBC Music Magazinen kuukauden levy maaliskuussa 2007 ja Gramophone-lehti sisällytti sen suosituksiinsa. Muita levytyksiä ovat mm. Sibelius-levy Pekka Kuusiston kanssa (Ondine) sekä Bartokin Konsertto kahdelle pianolle ja lyömäsoittimille (RSO/Jumppanen/Oramo/Warner Classics).

Solistiuransa ohessa Heini Kärkkäinen on toiminut vuodesta 2010 lähtien Tampereen ammattikorkeakoulussa pianonsoiton yliopettajana. Opetus sisältää myös kamarimusiikin ja pedagogiikan opetusta.

Kärkkäinen perusti musiikkia ja hyvinvointia yhdistävän kansainvälisen kamarimusiikkifestivaalin Tampereelle tammikuussa 2017. Kyseinen Tampere Chamber Music -festivaali yhdistää taidetta ja tiedettä, musiikkia ja tanssia. Se kokoaa kansainvälisiä eturivin muusikoita ja luennoitsijoita yhteen tapahtumaan, joka korostaa ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja musiikin terveysvaikutuksia. Festivaali on otettu innolla vastaan Tampereella.

OTA YHTEYTTÄ >


bottom of page